Radio West schrapt `Gesprek van de dag`

Radio West schrapt het populaire programma `Het gesprek van de dag` met ingang van volgend jaar. Presentator Hans Pars is aan de kant gezet. Dat meldt de Haagse Courant.

“Ik vind het ontzettend jammer”, zegt Pars. “Er werd goed naar geluisterd. Maar ja, het houdt op. En daarmee houdt mijn bestaan bij Radio West ook op”. Pars en een aantal andere freelance medewerkers – onder wie Eva Smit – kregen begin deze zomer te horen dat hun contract niet wordt verlengd. “Meneer Soer, de directeur, wil iets heel anders met de zender. Geen muziek, de hele dag nieuws. Een continu programma. Al het bestaande verdwijnt. `Het gesprek van de dag` dus ook. De directeur vindt dat er te veel oude mensen naar me luisteren. Hij wil een jonger publiek trekken; hij denkt dat adverteerders dat aantrekkelijker vinden”. Hans Pars geeft toe dat zijn luisteraars merendeels vijftigplussers zijn. “Maar volgens mij is dat juist een groeimarkt”. Pars trekt dagelijks 30.000 tot 50.000 luisteraars, wat voor een regionale zender een behoorlijk aantal is. Veel van die luisteraars `bellen in` om een woordje mee te praten. “Die mensen moeten straks maar naar Radio Rijnmond uitwijken”. Pars voelt ergernis en – nu al – weemoed. “Dat programma bepaalt mijn dag. Halverwege de middag begin ik over een onderwerp na te denken. Het is een vast ritme geworden. Het zal heel raar zijn om het niet meer te doen”. Hij zal zijn luisteraars missen. “Niet de zeurpieten natuurlijk. Maar wel al die anderen. Er zijn mensen bij die me erg na staan”. Voor Pars betekent het ook een financiële strop. “Je mag wel zeggen dat mijn inkomen wordt gehalveerd. Ik leef gelukkig niet alleen van de radio, maar toch. Het is een forse aderlating”. Er staat één gelukje tegenover: bij Hans Pars thuis zijn ze blij dat hij er volgend jaar rond etenstijd weer eens is.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×