Maasse verbetert Nederlands record

Bij de wedstrijden om de Ivo van Damme Memorial in Brussel heeft Kamiel Maase (Leiden Atletiek) zijn eigen Nederlands record op de 10000 meter aanzienlijk verbeterd. Met een tijd van 27.26.29 haalde hij maar liefst 8 seconden af van de vorige toptijd die hij exact 3 jaar en 3 maanden eerder in Hengelo had gelopen. Voor Kamiel Maase betekent het record een mooie opsteker na het toch teleurstellend verlopen Europees Kampioenschap, waar hij juist op zijn favoriete 10000 meter ten val kwam.

In een veld dat sterker was dan bij een WK-finale (vanwege het ontbreken van een beperking op het aantal deelnemers per land) moest Kamiel aanvankelijk de snelle Afrikanen laten gaan. Gaandeweg de wedstrijd kon hij echter een aantal Ethiopiërs en Kenyanen passeren, zodat hij als 10e en eerste niet-Afrikaan de eindstreep bereikte. Opmerkelijk was dat de eerste 12 atleten in de uitslag een persoonlijk of nationaal record liepen. De snelste van de avond was Sammy Kipketer uit Kenya met de snelste wereldseizoentijd van 26.49.38.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×