Het erepodium van de 5 km bij de dames: Winnares Sylvia de Vries (Leiden Atletiek), geflankeerd door Herma Beerlage (links) en Marianne Koopman.

Haagse atleten domineren 27e Vlietloop

De 27e Vlietloop in Voorschoten was dit jaar gezegend met schitterend weer. De wedstrijd en prestatieloop met start en finish in de Voorstraat trok dit jaar zo`n 700 atleten. Opmerkelijk was dit jaar de Haagse dominantie, want op de meeste loopafstanden gingen de prijzen naar atleten van AV Sparta, Haag Atletiek of the Hague Road Runners.

Om 12 uur startten de veelal jonge lopers op de 2 en 5 kilometer onder prima weersomstandigheden vanuit de knusse Voorstraat. Op de 2 kilometer wist de 9-jarige Girma Segaar net de Leiden Atletieker Mark Ravensbergen voor te blijven. Bij de meisjes was had de Leidse Liesbeth Bos een straatlengte voorsprong op haar concurrentjes. Op de 5 kilometer moesten de snelle junioren van Leiden Atletiek het afleggen tegen oudere atleten uit Den Haag. Vincent Trinthamer van AV Sparta was met 16.15 de snelste voor Albert Beekhuizen van de Hague Road Runners. Richard Pleeth uit Voorschoten was met 16.53 op de 5e plaats de snelste Leiden Atletieker, op korte afstand gevolgd door zijn trainingsmaatjes Maikel Stolwijk en Vincent Anker. Bij de dames wel twee atleten van Leiden Atletiek op het podium. Sylvia de Vries wist met 19.48 net Herma Beerlage voor te blijven.

De 10 kilometer was een prooi voor de jonge Robert Roodakker van AV Sparta met de Noordwijkse veteraan Paul Barnhoorn van Leiden Atletiek op de tweede plaats. Snelste dame was Jolanda van Beelen uit Katwijk. Ook op de halve marathon ging de winst naar Den Haag. Willem de Graaf van de Hague Road Runners liep geheel solo naar een knappe tijd van 1.11.18 en bij de dames was Sylvia Dingemans van Haag Atletiek met 1.27.33 de snelste. Eerste Leiden Atletieker op de langste afstand was Martien Hoogenboom uit Roelofarendsveen die met 1.21.51 ruim eerste was in zijn leeftijdscategorie 50+.

Advertentie

Voorschoten vlietloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×