Andersglobalisten conferentie van start

Zondagavond ging in het Volkshuis de door eurodusnie georganiseerde conferentie van “Andersglobalisten” van start met een debat over een alternatieve economie en de rol van vrouwen in de economie. Ook vanavond en morgen worden er nog bijeenkomsten gehouden.

De tweede conferentie van de Europese tak van het People’s Global Action (PGA) netwerk duurt nog tot en met woensdagavond. Basisdemocratische groepen en organisaties uit heel Europa zijn in Leiden bijeen. Het anarchistisch collectief Eurodusnie, de organisator van de conferentie, rekent op minstens 500 deelnemers uit heel Europa. Het PGA netwerk is een internationaal netwerk van groepen en organisaties, en maakt zich sterk voor een duurzaam, grensloos, sociaal, vreedzaam en basisdemocratisch alternatief voor kapitalisme en andere vormen van onderdrukking. Tijdens de conferentie in Leiden zullen activisten ervaringen en ideeën uitwisselen over thema’s zoals milieu bescherming, anti-racisme, de globaliserende economie en militarisering. Er zijn meer dan 70 lezingen, discussies en kringgesprekken gepland. Eurodusnie wil ook mensen uit de stad bij de conferentie betrekken. Er is daarom een speciaal avond programma in elkaar gezet, waar men zich niet voor hoeft aan te melden. Dit programma omvat twee publieksdiscussies en drie filmavonden, een culturele avond en een feest in het LVC in Leiden. Programma Andersglobalisten conferentie Maandag 2 september: 20:00 tot 23:00 Volkshuis (apothekersdijk 33) Debat «Women’s lives in a globalised world» Tijdens een debat, onder Leiding van Sumati Nair, van het Women`s Global Network for Reproductive Rights, wordt gesproken over de gevolgen van globalisering voor vrouwen op het gebied van arbeid, migratie en gezondheidszorg. Met spreeksters uit verschillende landen. Dinsdag 3 september: 20:00 tot 23:00 LVC (Breestraat 66) Kunstenaars presentatie «Culturejamming night» Communicatie-guerrillero`s, cultuurkrakers en adbusters zijn activisten die het gebied van (massa-)communicatie, reclame en/of publieke ruimte tot hun strijdterrein beschouwen. Deze lieden proberen de wereld wat te verlevendigen en ze weigeren zich te beperken tot eendimensionale dogmatische politiek. Leden van de `internationale tactische fröbelgroep Afrika` doen wat voorbeelden van geslaagde lokale publieke initiatieven uit de doeken. De Spaanse groep Yomango vertoont een modeshow met als centrale vraag of de kleding die je draagt wel je eigendom is. Tevens komen de koekebakkers uit België aan het woord die de volgende ingredieënten gebruiken: politici, zakenmannen, tv-persoonlijkheden en gebak. En verder nog aandacht voor demonstratiemode en demonstratievoertuigen. En Luther Blissett muziek uit Italië.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×