Jeugdtheater in Hortus

Op zondag 8 september zal in de Hortus Botanicus Leiden de première plaatsvinden van een speciale jeugdtheatervoorstelling: Bloemensoep. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en wordt gespeeld in de Wintertuin van de Hortus. De voorstelling is zeer levendig en kleurrijk en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en hun hele familie. Er komen rinkelende pannen en deksels in voor en stomende fornuizen. De pollepels vliegen om je oren en de madeliefjes in de soep.

De beroemde kok Jacques Puree maakt namelijk in zijn wonderbaarlijke kruidenkeuken de meest fantastische gerechten. Op een dag krijgt hij het verzoek van Viola van de Ster van Smulsoep BV een zeer bijzondere soep te maken die alle kinderen lekker zullen vinden. De kok neemt de opdracht aan en gaat aan de slag. Wanneer hij hulp krijgt van het koksmaatje Jasmijn, moet zij eerst van alles leren over de geheime wereld van bloemen en kruiden. Maar, als de kok even weg is staat Jasmijn er alleen voor en al dansend brengt zij leven in de brouwerij en chaos in de keuken. Bloemensoep gaat, door gebruik te maken van objectenspel en dans, over planten die lekker zijn, die genezen en kwaad kunnen doen. Over de deskundigheid waarmee je planten gebruikt (en ook over de onkunde …) De voorstelling gaat over tegenstellingen als de commerciële kant van het verkopen van soep tegenover de ambachtelijkheid van de culinaire creativiteit van een topkok. Bloemensoep wordt gespeeld door Theater Popject, een Leids reizend theatergezelschap dat dit jaar 15 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan heeft Theater Popject (in samenwerking met de Stichting Made in Leiden) de voorstelling Bloemensoep gemaakt waarvoor Burkhardt Söll de muziek heeft geschreven. De voorstelling, die op 8 september in de Hortus botanicus in première gaat zal daarna gespeeld worden voor groepen 1 en 2 van het basisonderwijs tijdens uitvoeringen in het kader van het Leidse museumproject ‘Museum en School’. Theater Popject speelt voornamelijk voor kinderen in de doelgroep vanaf 4 tot en met 10 jaar en hun ouders. De theatergroep speelde in vele straattheaterfestivals in binnen- en buitenland, veelal met poppen en objecten. Momenteel is Theater Popject geformeerd uit Ben van Kempen, Anita t’Sas en Anat Bendor. De eindregie voor Bloemensoep verzorgde Ruud Alles/Theater Propop. Kaarten voor Bloemensoep zijn verkrijgbaar bij de entreebalie van de Hortus Botanicus Leiden. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen 5 euro (inclusief entree tot de Hortus). Datum zondag 8 september 2002 Aanvang 14.30 uur

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×