Nieuwe programma-formule RTV West

De programma`s van Radio TV West zullen met ingang van volgend jaar een ander gezicht en geluid krijgen. Dat heeft Jeroen Soer, algemeen directeur van Radio TV West donderdagavond tijdens een personeelsbijeenkomst bekendgemaakt.

Radio West zal het accent vooral gaan leggen op nieuws, informatie en interactie met luisteraars. De regionale omroep krijgt daarmee het karakter van nieuwsradio, waarbij de programma`s overdag uitsluitend bestaan uit gesproken woord. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend maakt Radio West in de programmering wel plaats voor muziekprogramma`s. De nieuwe programmaformule gaat naar verwachting in per 1 februari 2003. Deze datum valt samen met de frequentiewisseling van Radio West en de daarmee samenhangende naamswijziging. Radio West (nu op 88.4 fm) heet vanaf dat moment `89.3 Radio West`. De nieuwe programmering voor Radio West is ingegeven door o.a. luisteronderzoek waaruit blijkt dat er behoefte is aan een meer informatieve invulling van de programmering. Daarnaast blijkt dat Radio West in de leeftijdsgroep 35 tot 49 jaar erg slecht scoort, terwijl die leeftijdsgroep anderhalf keer zo groot is als de 50-plussers die nu de grootste groep luisteraars vormen. Ook TV West gaat meer accent op het nieuws leggen. Zo zal het nieuws tweemaal per avond worden geactualiseerd en komt er meer ruimte voor speciale thema-uitzendingen.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×