Achtste Rijntaptoe

Aanstaande zaterdag vindt voor de achtste keer de Rijntaptoe plaats. De taptoe staat dit jaar in het teken van Napoleon en zijn soldaten. Het woord taptoe stamt uit lang vervlogen tijden toen soldaten aan de grenzen hun wacht- en douanediensten vervulden. In de buurt van hun legerplaatsen zochten de soldaten hun vertier in de plaatselijke herberg. Elke avond schalde er een trompetsignaal over de akkers en velden, om de herbergiers erop te wijzen dat het verbod inging om de Tap Toe te doen. Ook wisten de soldaten door het Taptoesignaal dat ze moesten terugkeren naar hun kampement.

Aan de achtste Rijntaptoe doen diverse topshowbands en (oud) militaire orkesten mee. Ook het exercitiepeloton van de Koninklijke Landmacht geeft acte de presence. Speaker bij de Rijntaptoe is Andries Paats, die de toeschouwers informatie geeft over de deelnemers. De Rijntaptoe begint om 20.15 uur op de Beestenmarkt. `s Middags wordt er op de Haarlemmerstraat ook een streetparade gehouden. Route Streetparade: Haarlemmerstraat, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Rapenburg, Kaiserstraat, Boisotkade, Doezastraat, Rapenburg, Kort Rapenburg, Prinsessekade, Beestenmarkt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×