Politie wijt grote aantal bedreigingen aan campagne

Volgens de politie Hollands Midden is het grote aantal bedreigingen in de regio mede het gevolg van een campagne waarbij mensen heel nadrukkelijk worden aangespoord om aangifte te doen van bedreiging. Ook heeft de politie deze aangiften nauwkeurig geregistreerd. Uit de Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad bleek zaterdag dat onder andere Leiden in de top 20 staat van onveilige gemeenten. Opvallend daarbij was het grote aantal bedreigingen in vergelijking met andere steden.

“De regionale driehoek in Hollands Midden (bestuur, justitie en politie) heeft met belangstelling kennisgenomen van de Misdaadwijzer van het Algemeen Dagblad die op zaterdag 7 september werd gepubliceerd,” aldus de politie in een reactie. “Niet eerder is immers, zonder rekening te houden met omgevingsfactoren zoals ligging en functie van een gemeente en leeftijd van de inwoners, gekeken naar de verhouding misdrijven en aantal inwoners. De misdrijven uit de Misdaadwijzer worden en werden in Hollands Midden als probleem herkend”. De extra inspanningen van de politie om bedreigingen tegen te gaan, hebben geleid tot een toename van het aantal aanhoudingen van 243 in 1999 tot 326 in 2001. Het oplossingspercentage steeg in die periode van 48,7% naar 55,5%.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×