Vroeger werden in de Waag de kazen gewogen.

Jeugdtheater tijdens monumentendagen

In en rond De Waag speelt tijdens de open monumentendagen op 14 en 15 september een jeugdtheatergroep een voorstelling die is opgezet rond het thema handel en wandel. De voorstelling is beide dagen te zien om 14.00 en 16.00 uur.

De Waag is ook de start en finish van een speciaal voor kinderen uitgezette speurtocht door de Leidse binnenstad.

In De Waag werden eeuwenlang ook alle handelsgoederen gewogen. Het laatste product dat er werd gewogen, was de kaas, die met paard en wagen vanuit de omstreken naar de stad werd gevoerd. Speciaal voor de Leidse monumentendagen kunnen kinderen nu hun eigen kaas wegen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×