Leerhandel Colla 155 jaar

Op de dag af 155 jaar geleden opende Leerhandel Colla de deuren op de hoek van de Lange Mare en de Caeciliastraat. Dit weekend ging de winkel in verband met de Open Monumentendagen nog 1 keer open. Momenteel worden plannen ontwikkeld om het monumentale pand helemaal te renoveren. Op de bovenverdiepingen komen appartementen.

Op de binnenplaats, vanaf de straat verborgen door een hoge muur, staat een heel bijzonder stukje erfgoed; een nis met een Mariabeeldje is wel het laatste wat je verwacht aan te treffen. Rond 1900 bracht een van de telgen uit het Colla-geslacht, een kappelaan, het Mariabeeld naar Leiden. De kerk waar hij predikte werd gesloopt en hij wilde het beeld redden van de schroothoop. “Sinds die tijd is het bij ons in gebruik als fietsenstalling”, vertelt de heer Colla. Hij werkte als kind in de winkel van zijn vader en staat nu de hele dag bezoekers te woord die aan zijn lippen hangen als hij vertelt hoe hij als kind op een transportfiets vol rollen leer de hele streek doorfietste.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×