Schiphol zo snel mogelijk naar de beurs

Nadat eerder verschillende dagbladen in verlegenheid werden gebracht, toen bleek dat hun berichtgeving rond het overlijden van Prins Claus al op internet stond, is nu het ANP aan de beurt. Op verschillende sites staan inmiddels alle nieuwsberichten die het ANP dinsdag zal brengen naar aanleiding van Prinsjesdag. Ook de Leidse oud-wethouder Schultz maakt nieuws.

De Staat verkoopt een minderheidsbelang in Schiphol “op een financieel gunstig moment”, aldus staatssecretaris Schultz van Haegen. Wanneer dat zal zijn, is nog onbekend, want dat hangt voor een belangrijk deel af van het beursklimaat. Wanneer dat weer aantrekt weet niemand, maar het Rijk heeft wel een beetje haast. “Het zou mij een lief ding waard zijn om de beursgang zo snel mogelijk plaats te laten vinden,” aldus de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in een toelichting op haar begroting. De kabinet kan de opbrengst, als het mee zit miljarden euro`s, goed gebruiken voor de financiering van de extra investeringen in asfalt en spoor. In de begroting staat de beursgang, dat overigens een politiek compromis is tussen VVD (voor verkoop van alle staatsaandelen) en LPF en CDA (eigenlijk helemaal tegen verkoop), aangekondigd als een van de “zichtbare resultaten in 2003”. Volgens Schultz van Haegen moet dat echter niet te letterlijk worden genomen. Begin 2003 wil de staatssecretaris aan de Tweede Kamer voorstellen hoe zij de randvoorwaarden voor de beursgang wil regelen. “Daarna zou het dus kunnen,” aldus Schultz van Haegen. In de randvoorwaarden wil het kabinet vastleggen dat het nieuwe Schiphol voldoende oog houdt voor het belang van de reizigers en vliegmaatschappijen, dus geen al te hoge landingsrechten gaat vragen. Ook wil Schultz van Haegen Schiphol afhouden van bedrijfseconomisch gevaarlijke plannen, zoals overambitieuze investeringen in het buitenland. Alle ANP-berichten over Prinsjesdag: //www.tonie.net Directe link

Advertentie

Leiden schiphol schultz


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×