Leefbaar Leiden fractievoorzitter Daan Sloos (foto: Bram Pater)

Leefbaar Leiden: "Gemeente moet gewoon de wet uitvoeren"

“Niet de staat, maar de gemeente Leiden moet voor de rechter gesleept worden”. Dat zegt fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden in een reactie op uitlatingen van GroenLinks over de manier waarop Leiden uitgeprocedeerde asielzoekers opvangt. Volgens de GroenLinks raadsleden Van Hees en Laurier moet Leiden de staat desnoods voor de rechter slepen als de gemeente wordt gedwongen om de opvang van zogenaamde `schrijnende gevallen` onder de asielzoekers te staken.

“De staat der Nederlanden moet juist de gemeente Leiden voor de rechter slepen. In ieder geval moet de betreffende wethouder (Rabbae, red.) op het matje geroepen worden bij de minister. Wetten worden gemaakt om uit te voeren anders heeft het geen zin ze te maken.

Voor GroenLinks is het andersom; als er wetten gemaakt worden willen ze altijd dwars liggen”, aldus een verbolgen Sloos. De voorman van Leefbaar Leiden ergert zich vooral aan Van Hees: “Zeker voor van Hees geldt dat hij de zaken omdraait. Vakbondstaal noem ik dat, dezelfde taal die Rossenmoller spreekt, maar meestal blijft het bij gespierde taal en haalt het de bekende deuk in het pakje boter niet”. “Ik noem het maar politiek van de Melkweg”, raast Sloos verder. “Het wordt tijd dat van Hees terug komt op aarde. Zeker na de vorige tweede kamer verkiezingen is er wel wat verandert in de publieke opinie. Dat is van Hees kennelijk ontgaan”. “Leefbaar Leiden zal er alles aan doen om de wet zo zuiver mogelijk uit te laten voeren door het Leidse college”, besluit Sloos.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×