Een woud van reclameborden 'siert' de gevels van de vele historische panden in de Leidse binnenstad.

Leiden gaat illegale reclame aanpakken

De gemeente Leiden gaat alle reclameborden verwijderen die zijn aangebracht zonder vergunning. Nieuwe reclameborden en wijzigingen op bestaande reclames zullen aan strenge eisen moeten voldoen. Welke eisen dat zijn heeft de gemeente op een rij gezet in de folder “Gevelreclame in Leiden: Wat wel en niet kan”.

Bestaande reclames die niet aan de nieuwe regels voldoen maar ooit met vergunning zijn aangebracht, mogen blijven hangen.

Leiden wil de kwaliteit van het historisch stadsbeeld zoveel mogelijk versterken. Dat beeld wordt mede bepaald door reclame-uitingen. Daarom heeft de gemeente begin dit jaar nieuwe regels voor reclames op en aan bouwwerken vastgesteld. De regels richten zich onder andere op aantallen, maximale afmetingen en eisen van welstand. Ook moet rekening worden gehouden met de architectuur van het pand; kleurstelling en lettertype moeten hierbij passen. Toetsing van de regels vindt plaats door de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×