Met graafmachines is NUON al de hele dag in de weer om de oorzaak van de grote electriciteitsstoring te achterhalen.

NUON naarstig op zoek naar oorzaak storing

De stroomstoring die vannacht delen van Leiden Noord trof, blijkt omvangrijker dan in eerste instantie leek. Ook delen van het centrum, de omgeving van de Haven en delen van de Rijnsburgerweg en omgeving kwamen zondagavond laat zonder electriciteit te zitten. Tot in de Mors knipperden de lichten, maar daar bleef de stroomvoorziening verder in tact.

NUON heeft nog geen idee hoe de storing is ontstaan. Er zijn geen meldingen binnengekomen over bijvoorbeeld stukgetrokken kabels. Doordat NUON bepaalde delen van het electriciteitsnet kan uitschakelen en omleidingen kan maken, werden de eerste huishoudens vannacht om 1 uur weer aangesloten. Pas na 3.00 uur was iedereen weer van stroom voorzien.

NUON is inmiddels naarstig op zoek naar de oorzaak van de storing. Het energiebedrijf doet dat door steeds een deel van het netwerk door te meten, net zolang tot de breuk gevonden is, aldus een woordvoerder, die verder zei nog geen meldingen over schade te hebben ontvangen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×