Maase vierde in '4 mijl van Groningen'

Kamiel Maase is als vierde geëindigd in de 4 mijl van Groningen, het grootste loopevenement van het noorden van ons land. Tussen de ruim 12.000 lopers die de 6700 meter tussen Haren en het centrum van Groningen aflegden, bevonden zich ook dit jaar weer tal van nationale en internationale topatleten. Aan de start kwam ook een kleine Leidse delegatie met Kamiel Maase in hun gelederen.

Halverwege de wedstrijd moest Kamiel de Ethiopiërs Sihen en Mezgebu laten gaan. Tussen de Kenyanen
Mosima en Kibiwott eindigde Maase als 4e in 18.40. Daarmee was hij tevreden, vooral gezien het feit dat hij na het drukke baanseizoen de afgelopen weken wat gas terug heeft genomen in de training. Eerstvolgende grote doel is het Europees kampioenschap cross in december, waar Kamiel zijn zilveren medaille van vorig jaar zal verdedigen.

Ex-Groninger Robert Smits luisterde zijn rentree na een achillespeesblessure op met een 19e plaats in 20.10. De overige Leiden Atletiekers Edgard Creemers (37e in 20.55), Jaco Luijendijk (48e in 21.18) en Jan-Hendrik van
Steensel (55e in 21.35) waren ook voorin de uitslag terug te vinden. In het sterke damesveld presteerde Claartje Raedts prima met een 12e plaats in 24.23.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×