Het standbeeld van Cornelis Prul werd donderdagmiddag door burgemeester Lemstra onthuld.

Lemstra opent Duckstad

Burgemeester Lemstra opent morgen (donderdag) Duckstad in de Groenoordhallen.

Hij zal dit doen door het onthullen van het standbeeld van de oprichter van Duckstad: Cornelis Prul.

In 1818 bezoekt de jonge dappere jager Cornelis Prul het fort Drakeburg. Na een aanval van de Spanjaarden komt de eigendomsakte van het fort in de handen van Prul terecht. Bij de overwinningsmaaltijd die volgt, schotelt Cornelis Prul de Spanjaarden maïs op het kampvuur voor. De maïs verandert door de hitte echter in popcorn. Omdat de Spanjaarden nog nooit van popcorn gehoord hebben, denken ze dat ze aangevallen worden. Ze vluchten onmiddellijk om nooit meer terug te keren. (Vandaar de maïskolven in de handen van Cornelis Prul). Cornelis Prul is nu eigenaar van het fort en besluit het een andere naam te geven: Duckstad.

Het jubilerende weekblad viert drie dagen feest in Leiden; op 19, 20 en 21 oktober. Duckstad op Stelten! opent haar poorten voor alle Donald Duck Fans en hun ouders. Tijdens dit evenement wordt een droom voor de kinderen werkelijkheid: voor 1 dag inwoner zijn van Duckstad.

Meer informatie op www.duckstadopstelten.nl

Advertentie

Leiden duckstad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×