Kandidaat-burgemeester Jef Burger uit Pijnacker.

Eerste kandidaat-burgemeesters bekend

Oud-Leidenaar en oud-D66-parlementiër Jan Hoekema (50) is in de race voor de post van burgemeester van Leiden. Volgens het Leidsch Dagblad heeft Hoekema ”flink rondgebazuind dat hij heeft gesolliciteerd”. De D66’er was in een wat verder verleden gemeenteraadslid in Leiden.

Naast Hoekema is ook de 51-jarige Dr. Jef Burger uit Pijnacker-Nootdorp in de race voor het Leidse burgemeesterschap. Burger is fractievoorzitter van de Leefbaarpartij van die gemeente. De econoom maakt bij deze bekend dat hij één van de twaalf sollicitanten is. Burger roept de andere kandidaten in het Leidsch Dagblad op zijn voorbeeld te volgen en campagne te voeren, zodat de Leidse bevolking ‘de vrije keuze wordt gelaten’ en zij niet wordt afgescheept met een ‘voorgekookt referendum’.

In het Leidse geruchten-circuit wordt ook de naam van de Leidse oud-wethouder Cees Waal genoemd als één van de sollicitanten. Waal is momenteel waarnemend burgemeester in Sassenheim, ook gaf hij leiding aan de projectgroep die een nieuw plan voor de Aalmarkt maakte.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×