Laura Fygi in concert: "Change"

“Change” is de titel van Laura Fygi’s laatst verschenen CD die de basis vormt voor de theatervoorstelling die ze op 1 november geeft in de Stadsgehoorzaal.

De CD bevat uitsluitend nieuwe composities die in vele gevallen speciaal voor Laura werden geschreven. Hierdoor krijgt het publiek een verrassend beeld van deze veelzijdige zangeres, die natuurlijk ook onvergetelijk werk van haar voorgaande CD’s zal brengen.

Laura is opgevoed in Uruguay. De liefde voor de showbusiness heeft zij van haar moeder die haar stimuleerde deel te nemen aan toneelstukken, piano- en zanglessen, musicals op school en zingen in achtergrondkoortjes. Producersduo Richard Debois en Peter van Asten ontdekten Laura’s talent. Deze songschrijvers vroegen Laura aan te laten sluiten bij een bandje: Terra. Terra viel uiteen na twee geflopte singles, maar Debois en Van Asten voelden dat Laura met haar gloedvolle soulstem meer kon bereiken. In deze periode kwamen de weinig verhullende damesgroepen met sexy songs opzetten. Debois en Van Asten koppelden Laura aan twee andere sensuele zangeressen, en Centerfold was geboren. De groep toerde bijna zeven jaar achteréén onafgebroken door Europa en Japan. Toen Centerfold uiteen spatte, nam Laura, na de hectische jaren, tijd voor zichzelf.

Aanvankelijk miste ze de muziek en het toeren als kiespijn, maar na verloop van tijd begon het toch weer te kriebelen. Laura nam weer een album op: het eerste album van Laura als Laura, en niet als boegbeeld van Centerfold. “Introducing” heette haar eerste album, waar ze een Edison voor kreeg. Behalve in Nederland, is Laura Fygi een gerespecteerd artieste in het Verre Oosten, Japan en Brazilië.

Laura Fygi blijft de talrijke fans steeds aangenaam verrassen met een een uiterst eigenzinnige repertoirekeuze. Change is een muzikale show vol verandering en humor die géén moment zal vervelen!

Laura wordt begeleid door haar eigen band, die bestaat uit:

Hans Vroomans piano / synthesizer / muzikale leiding

Marcel Serierse drums

Koos Serierse bas

Maarten van der Grinten gitaar

Jan Menu sax(en)

Mirjam van Dam backing vocals / toetsen

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60. Voor telefonische reserveringen kunt u bellen naar de kassa, telefoonnummer: 071-5131704. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het is ook mogelijk de kaarten te bestellen via onze internetsite: www.stadsgehoorzaalleiden.nl. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×