Zes Nederlanders komen om in storm

De zware zuidwesterstorm heeft zondag in Nederland zeker vier mensen het leven gekost. In Duitsland overleden ook twee Nederlanders door de storm. Twee personen worden nog vermist en een 7-jarig meisje uit Apeldoorn raakte ernstig gewond toen zij door een vallende tak werd getroffen. Door de zware storm is in heel Nederland het openbaar vervoer zondag vrijwel tot stilstand gekomen. Overal strandden passagiers van bussen, treinen en vliegtuigen. Het KNMI heeft zondagmiddag windvlagen gemeten van meer dan 130 kilometer per uur. De storm was de zwaarste in twaalf jaar tijd. Pas na 19.00 uur nam de storm in kracht af.

Het treinverkeer werd na 20.00 uur helemaal stopgezet. De NS had toen al urenlang problemen. Er reden nog nauwelijks treinen. Op veel baanvakken konden de treinen niet rijden, omdat er bomen of takken op de rails lagen. Ook bleef veel rommel in de bovenleidingen hangen. Duizenden mensen zijn op stations gestrand. Aan het begin van de avond was nog onduidelijk of reizigers in de loop van de avond alsnog hun bestemming konden bereiken, omdat ook veel bussen niet reden.

Het luchtverkeer liep ernstige vertragingen op. Op Schiphol werd urenlang slechts een baan gebruikt om te starten en te landen, normaal gesproken zijn drie banen in gebruik. Dit betekende dat per uur twintig toestellen kunnen vertrekken en twintig vliegtuigen kunnen landen, aldus een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding. De KLM annuleerde vijftig vluchten.

Advertentie

Leiden oktoberstorm


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×