Floracross-winnaar Jaco Luijendijk hier op archieffoto.

Luijendijk wint Floracross

Na enkele weken van rust en training zijn atleten van Leiden Atletiek het afgelopen weekend in grote getalen gestart bij weg- en crosswedstrijden in de regio. Daarbij werd een aantal fraaie overwinningen geboekt. 

Het regionale crossseizoen werd traditioneel geopend in Boskoop, waar op en rond de atletiekbaan van AV’47 de Floracross werd gelopen. De Floracross is de eerste wedstrijd van het crosscircuit Zuid-Holland Midden. Leidenaar Jaco Luijendijk wist op het lastige parcours het Goudse talent Joost Blokland ruim voor te blijven.

Luijendijk heeft na zijn afstuderen aan de Leidse universiteit een half jaar door Zuid-Amerika gereisd. Na zijn terugkeer heeft hij de draad van het hardlopen in de groep van Bram Wassenaar weer opgepakt. Bij de Nationale Trappenloop in Rotterdam moest hij nog zijn meerdere erkennen in Blokland, maar inmiddels heeft hij zijn goede vorm weer te pakken. Ook weer terug na een kwakkelperiode is Joost La Lau. Deze bekende Leidse atleet startte ouderwets snel in de Boskoopse cross, maar moest Luijendijk en Blokland al snel laten gaan en werd uiteindelijk 4e.

Bij de overige categorieën was Leiden Atletiek ook succesvol. Bij de jongens junioren A werden Voorschotenaar Richard Pleeth 2e en Leiderdorper Vincent Anker 4e. Bij de meisjes junioren A was het podium zelfs geheel Leids: Mirjam Huijgen won voor Sandra vd Broek en Dagmar Aarts. Bij de pupillen waren er goede uitslagen van Mark en Stan Ravensbergen (resp.4e bij de pupillen A en 2e bij de pupillen C) en Denise Jansen die 3e werd bij de meisjes pupillen C. De korte cross werd bij de dames gewonnen door Sabine Gorter voor haar clubgenote Annemieke Peet. Bij de mannen 60+ prolongeerde Bertus Kerkvliet uit Roelofarendsveen zijn overwinning van vorig jaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×