Groot musicalproject in Zoeterwoude Rijndijk

Op 15 en 16 november presenteert het jongerenkoor Meerburg in de Meerburgkerk te Zoeterwoude een daverende musical met medewerking van 100 medewerkers. Hiervan staan ongeveer 60 mensen op het podium. De musical die zij opvoeren is “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat”.

De musical is geschreven door Andrew Loyd Webber en Tim Rice. Beide zijn bekend van onder andere Jezus Christ Superstar en vele ander grote musicals. De musical wordt opgevoerd door ruim 50 spelers en een band van 8 man. De productie is geheel in eigen beheer gedaan en waar nodig, zijn professionele krachten ingehuurd. De start van het project was in februari. Vanaf die tijd is er met zeer veel inzet en enthousiasme gewerkt aan de productie.

Het verhaal van de musical “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat” is gebaseerd op het bijbelverhaal van Jozef. Het is het verhaal van Jozef, een van de 12 zonen van Jakob, die regelmatig dromen heeft waarin zijn broers voor hem buigen en veel minder belangrijk zijn dan hij. De broers van Jozef hebben daar erg veel moeite mee en beramen gezamenlijk een oplossing. Hoe deze samenzwering afloopt kunt u in de musical zien. De gehele musical kenmerkt zich door de veelheid aan stijlen muziek en vele goed in het gehoor liggende nummers. Voor de aankleding van zowel het decor als de spelers zelf zijn zeer veel mensen achter de schermen al geruime tijd bezig. Dit alles resulteert in een sprankelende musical met verassende elementen. De musical wordt gebracht in de meerburgkerk die voor deze uitvoering wordt omgebouwd tot een echte (Zoeterwoudse) schouwburg.

Het opvallende van het project is de inzet van zeer veel mensen in een kleine gemeenschap om gezamenlijk dit culturele evenement neer te zetten. Op dit moment zijn er al ruim 700 kaarten verkocht.

Kaartverkoop

Buiten twee avondvoorstellingen, is er ook tegen gereduceerd tarief een matinee voorstelling op zaterdag 16 november. De kaarten zijn vanaf heden te koop. De prijs van de avondvoorstellingen is 7 euro per persoon. De zaterdagmiddag-voorstelling, die wordt aanbevolen als gezinsvoorstelling kost 5 euro. De beide avondvoorstellingen zijn nagenoeg uitverkocht.

De verkoopadressen zijn: – Bloemsierkunst Pierrot, Hoge Rijndijk 87a, Zoeterwoude – De Versspecialisten, Fred. Hendriklaan 2 (Oranje Galerij), Leiderdorp – Cadeaushop Berg, Dorpsstraat 20, Zoeterwoude of telefonisch via 071-5222748

Meer informatie over de musical, is te vinden op www.jongerenkoormeerburg.nl

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×