Koffieconcert Quirine Viersen en Silke Avenhaus

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) verzorgen morgenochtend om 11.30 uur een koffieconcert in de NUON Zaal van de Stadsgehoorzaal. Quirine Viersen en Silke Avenhaus hebben samen twee CD’s opgenomen met werken van onder andere Schumann, Beethoven, Brahms en Chopin. In de sfeervolle ambiance van de NUON Zaal zullen zij werken van Schumann, (Adagio en Allegro op.70 en 5 Stücke op.102) Brahms (Sonate op. 38 in e) en Martinu (Sonate nr. 2 voor cello en piano) ten gehore brengen.

De 29-jarige celliste Quirine Viersen heeft opgetreden met vrijwel alle grote Nederlandse orkesten, alsook met grote buitenlandse orkesten zoals de Wiener Philharmoniker, Helsinki Philharmonic Orchestra, het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, St. Petersburg Philharmonisch Orchestra en het Philharmonisch Orkest van Moskou, met onder meer dirigenten als Valery Gergejev, Ton Koopman, Hugh Wolf, Jaap van Zweden en Bernard Haitink. Quirine Viersen behaalde in Helsinki de tweede prijs op het Internationale Cello Concours en tijdens het Rostropovich Concours won zij de Prix Pierre Fournier Prijs. In 1994 won zij als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours in Moskou. In datzelfde jaar won ze de Nederlandse Muziekprijs. Quirine bespeelt een Joseph Guarnerius Filius Andreae cello uit 1715 die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Silke Avenhaus is een veelgevraagde jonge soliste en kamermusicus. Op 6-jarige leeftijd begon ze met haar piano-opleiding bij Inge Wiechmann. Op jonge leeftijd won ze al vele concoursen en ontving zij een beurs van het Edwin Fisher Fonds. Zij vervolgde haar opleiding aan het Richard Strauss Conversatorium in München en aan de Indiana University in Bloomington (USA). Vervolgens volgde zij masterclasses bij onder andere Vladimir Horbowski, Bruno Leonardo Gelber, Karl-Heinz Kämmerling, Menahem Pressler, Andreas Schiff en Sándor Végh te volgen. Zij trad op in Europa en de Verenigde Staten, en speelde onder meer in de Herkulessaal in München, de Semperoper in Dresden, de Wigmore Hall in Londen, de Salle Gaveau in Parijs en in de Grote Zaal van de Frans Liszt Academie in Boedapest.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×