Gemeente plaatst 20 nieuwe aanplakborden

Nog dit jaar zal de gemeente op 20 lokaties verspreid over de hele stad nieuwe aanplakborden neerzetten waar legaal posters voor niet-commerciële activiteiten geplakt kunnen worden. Gekoppeld aan deze uitbreiding gaat Leiden het illegaal plakken strenger aanpakken. Naast het op heterdaad betrappen van de plakkers, worden voortaan ook de opdrachtgevers aangepakt. Zij krijgen een rekening voor de schoonmaakkosten van elke illegaal geplakte poster. Overigens kondigde de gemeente een dergelijk strenger beleid in 1999 ook al aan, maar handhaving had niet zo’n hoge prioriteit. Via de actie “Leiden ruimt op!” heeft de gemeente nu voor een periode van drie jaar extra ambtenaren ingezet die speciaal belast zijn met een schone(re) stad.

De VVD-wethouders Rogier van der Sande (Financiën, Stedelijk Beheer en Wijkbeheer) en Alexander Geertsema (Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Veiligheid) nemen woensdagmiddag om 12.00 uur met een gezamenlijke legale plakactie het eerste nieuwe aanplakbord op het stationsplein (tegenover de ingang van de Super de Boer) in gebruik.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×