Thom de Graaf (li) en Alexander Pechtold feliciteren elkaar met hun verkiezing. (foto's: Roelof Eleveld).

Pechtold nieuwe partijvoorzitter D66

Op het congres van D66 in Zwolle is de Leidse wethouder Alexander Pechtold zaterdagmiddag met een grote meerderheid gekozen tot partijvoorzitter. Hij kreeg 837 van de 1.031 uitgebrachte stemmen. Zijn opponent Rob van der Hilst kwam niet verder dan 167 stemmen. Daarmee heeft D66 nu twee Leidenaren aan het hoofd van de partij. Op het congres werd Thom de Graaf opnieuw gekozen als lijsttrekker.

 

Alexander Pechtold zei eerder al dat hij het partijvoorzitterschap zal combineren met het Leidse wethouderschap. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar gaf hij wel aan dat het zijn laatste periode zal zijn in de Leidse gemeentepolitiek.

Leiden voorzpech


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×