Wethouder Pechtold (D66).

Pechtold kandidaat-partijvoorzitter D66

De Leidse wethouder Alexander Pechtold is kandidaat voor het landelijk partijvoorzitterschap van D66. Het congres van D66 kiest op 16 november een nieuwe partijvoorzitter. Huidig voorzitter Schouw ambieert geen tweede termijn. Wel blijft hij bij de komende Tweede Kamercampagne.

De leden van D66 kiezen tijdens het najaarscongres van 16 november uit twee kandidaten, Alexander Pechtold en Rob van der Hilst, een nieuwe voorzitter. Als Pechtold door de leden als voorzitter wordt gekozen, wil hij die functie combineren met zijn wethouderschap.

In een toelichting op zijn kandidatuur zegt Pechtold dat wat hem betreft D66 geen discussie hoeft te voeren over haar bestaansrecht en de te varen koers. Wel vindt hij dat er aandacht moet zijn voor een goed lopende organisatie met mogelijkheden tot discussie om zo te komen tot nieuwe standpunten. De 36-jarige Pechtold is van huis uit kunsthistoricus.

Pechtold’s opponent Van der Hilst (50) is de huidige voorzitter van de D66-afdeling Utrecht en komt voort uit de vernieuwingsbewegingen Opschudding en Ongehoord. Van der Hilst is werkzaam als zelfstandig strategisch beleids- en communicatie-adviseur, en is tevens musicus/ publicist. Hij wil als voorzitter binnen D66 mensen en meningen “oppoken en aan elkaar plakken, om daarmee onze partij ijzersterk te helpen maken” in de strijd om de kiezer.

Leiden voorzpech


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×