Kamiel Maase superieur in Zevenheuvelenloop

Omdat de organisatie voor één keer besloot het budget niet te besteden aan dure buitenlandse topatleten maar aan het eigen talententeam, werd de Zevenheuvelenloop dit jaar een Nederlandse aangelegenheid. Van de vaderlandse top ontbrak eigenlijk alleen de niet fitte Greg van Hest, de rest stond zondagmiddag in Nijmegen aan de start voor de ronde van 15 kilometer tussen Nijmegen en Groesbeek.

Na 5 kilometer nam Kamiel Maase op een heuveltje vrij eenvoudig afstand van zijn naaste belagers Marco Gielen, Jeroen van Damme en Aziz Bougra, de Nederlandse Marokkaan. Na 10 kilometer had Maase een halve minuut voorsprong. Die voorsprong bouwde de in Wageningen woonachtige atleet van Leiden Atletiek in de slotfase uit. Hij zegevierde in 43.41 met ruim een minuut voorsprong op Gielen en Van Damme.

Via de Warandeloop volgende week in Tilburg bereidt Maase zich voor op het Europees crosskampioenschap in december in het Kroatische Medulin. Tussen de ruim 17000 finishers waren van Leiden Atletiek ook Robert Smits (13e in 46.48) en Jaap van Duijvenvoorde (38e in 48.45) voorin in de uitslag te vinden. Miranda Boonstra behaalde met 54.03 een 8e plaats bij de dames.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×