Achtervolging inbrekers eindigt in Schipholtunnel

De politie heeft gisteravond na een achtervolging twee Amsterdammers aangehouden in de Schipholtunnel. De mannen waren rond 18.40 uur door een buurman betrapt bij een woninginbraak aan de Peppelschans in Leiderdorp. In de auto van de verdachten ontstond daarbij een worsteling tussen de buurman en de twee Amsterdammers.

Toen de buurman de strijd opgaf en wegging om de politie te bellen, gingen de inbrekers er in volle vaart vandoor. Op de Rietschans, hoek Touwbaan, veroorzaakten zij een aanrijding met een personenauto, waarbij de bestuurder daarvan gewond is geraakt. Hij is met onbekend letsel naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de verdachten vervolgens via de provinciale weg 5 naar de A4 achtervolgd en heeft hen in samenwerking met politie Kennermerland uiteindelijk in de Schipholtunnel kunnen aanhouden. De Schipholtunnel is hiervoor korte tijd afgesloten geweest.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×