Gemeente koopt Ambulancebedrijf

Het Leidse College van burgemeester en wethouders wil dat de gemeenteraad een krediet van € 700.000 beschikbaar stelt voor de aankoop van ambulancebedrijf Gebr. De Jong Leiden B.V. Leiden wil het ambulancebedrijf overnemen van het Haagse ambulancebedrijf Witte Kruis Holding B.V. Doel van de aankoop is behoud van de kwaliteit van de ambulancevoorzieningen in de regio door samenvoeging van Ambulancebedrijf De Jong met de EHD (Eerste Hulp Dienst) Leiden.

Mogelijk neemt Leiden slechts een gedeeld belang in het ambulancebedrijf. De gemeente praat nog met de Zorggroep Utrecht West (Zuwe), die als eigenaar van de ambulancediensten Zuid Holland Noord en Rijn & Venen een belangrijke rol speelt in de ambulancezorg in Hollands Midden. De bedoeling is om met de gezamenlijke aankoop van Gebr. De Jong een belangrijke bijdrage te leveren aan de vorming van de gewenste RAV (Regionale Ambulance Voorziening) Midden Holland. Hiervoor is ook medewerking van ziektekostenverzekeraars nodig.

Na aankoop van Ambulancebedrijf Gebr. De Jong wil Leiden de samenwerking tussen De Jong en de EHD uitbreiden. Op die manier kunnen financiële voordelen worden behaald, zonder dat de kwaliteit er onder zal leiden. De gemeente Leiden verwacht de aankoopsom op termijn terug te verdienen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×