The Irish Harp Orchestra & Dance Soloists o.l.v. Janet Harbison.

Irish Christmas in Stadsgehoorzaal

Sinds de internationale presentatie van ‘Riverdance’ en ‘Lord of the dance” is er een ware rage ontstaan rond Ierse muziek en dans. In “Irish Christmas” worden de traditionele Ierse dansen en de eveneens eeuwenoude harpcultuur op unieke wijze met elkaar verweven tot een uiterst feestelijk en sfeervol evenement. De warme klanken van het harpspel en de bijzondere prestaties van de acht danssolisten geven het blijmoedige karakter van het Ierse Kerstfeest indrukwekkend weer. Beleef een romantische Ierse Kerst op woensdag 18 december aanstaande in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden.

The Irish Harp Orchestra werd in 1992 opgericht door Janet Harbison. Het instrumentarium bestaat naast acht harpen ook uit Scottish Bagpipes en Uileann Pipes, Fife en Lambeg drums, strijk- en blaasinstrumenten en accordeons.

Janet Harbison wijdt zich sinds 1992 geheel aan de verdere ontwikkeling van de harpcultuur. Met haar compositorische en uitvoerende talenten heeft zij een geheel eigen, nieuwe stijl ontwikkeld, waarin alle culturele stromingen vertegenwoordigd zijn: rock, folk en klassiek. Deze “New Irish Style” heeft ook de danstraditie beïnvloed en heeft zeker bijgedragen aan de snel stijgende populariteit van de Ierse volkscultuur. Daarnaast zet Janet Harbison zich enorm in om de politiek en religieus verdeelde bevolkingsgroepen van Noord- en Zuid-Ierland door middel van muziek samen te brengen. Voor haar baanbrekend werk ontving zij een aantal onderscheidingen, waaronder een eredoctoraat.

Onder haar bezielende leiding is het Harp Orchestra tot wereldniveau gestegen. Het orkest won een felbegeerde Grammy Award en bracht een groot aantal CD’s uit. Concerten werden gegeven in onder meer New York’s Carnegie Hall en in Washington DC ‘s Kennedy Centre, De Royal Festival Hall en voor de BBC Radio en Televisie.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60. Voor telefonische reserveringen kan men bellen naar de kassa, telefoonnummer: 071-5131704. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen via de internetsite: www.stadsgehoorzaalleiden.nl Kaarten kosten € 30,- per stuk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×