Stroomstoring treft Zuid-Holland

Door een grote stroomstoring in Zuid-Holland viel vanmorgen rond 9.00 uur in Leiden korte tijd de stroom uit. Ook andere plaatsen hadden last van de korte onderbreking, maar het hardst werd Rotterdam getroffen. Daar viel de stroom voor langere tijd uit. Ook het treinverkeer ondervindt veel hinder, omdat her en der treinen gestrand zijn. Hetzelfde geldt voor de tram en de metro in Rotterdam. Ook de scheepvaart had last van de storing en veel mensen kwamen vast te zitten in liften. De stroomvoorziening is rond 11.00 uur weer enigszins op gang gekomen.

De storing ontstond nadat een heftruck tegen een hoogspanningsmast was gereden op de Bunschotenweg in de Eemhaven. Bij dit ongeluk raakten vier mensen gewond. Het is onduidelijk hoe de gewonden er aan toe zijn, zo meldt de politie.

Tientallen treinen in de regio van Den Haag en Rotterdam staan stil. Er zijn zo veel mogelijk bussen ingezet, maar de Railverkeersleiding benadrukt dat nooit alle gestrande reizigers vervoerd kunnen worden. Mobiele bellers van KPN konden geen gebruik maken van hun mobiele telefoon in het gebied van de storing.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×