PvdA-bestuur achter voordracht Groen

Sinds de voordracht van Harry Groen als burgemeester van Leiden werd met name binnen de Leidse PvdA-afdeling heftig gediscussieerd over de wenselijkheid van de omstreden Groen als enige kandidaat. Via de website van de partij werd door leden zelfs openlijk afstand genomen van de enkelevoudige voordracht van de omstreden kandidaat. Ook het bestuur liet zich in die discussie niet onbetuigd en plaatste de complete levensloop van Groen op de website om vervolgens te concluderen dat dit niet alleen een positief verhaal was. Deze week neemt het bestuur het in een brief aan de leden op voor de vertrouwenscommissie die onder leiding van PvdA-fractievoorzitter Conny Broeyer met de unanieme voordracht kwam.

“Het is niet aan ons om op de stoel van de vertrouwenscommissie of de raad te gaan zitten, hoewel wij begrip hebben voor de kritische geluiden ten aanzien van de gang van zaken. Wij zullen dus de uitkomsten van de commissie en de raad moeten accepteren”, aldus het bestuur van de PvdA, dat verder schrijft het te betreuren dat er geen burgemeestersreferendum komt.

“Het is nu aan de minister om te bepalen of er voldoende grond en draagvlak is om de enkelvoudige aanbeveling te onderschrijven met een voordracht. Wij wensen hem veel wijsheid toe bij het nemen van deze voor Leiden en haar burgers belangrijke beslissing”, zo luidt de weinig enthouiaste conclusie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×