2,2 Miljoen voor restauratie Leidse kerken

Demissionair staatssecretaris Van Leeuwen (van Cultuur) heeft in de Pieterskerk de verdeling van de Tweede Kanjersubsidieregeling bekend gemaakt. ‘Kanjers’ zijn grootschalige rijksmonumenten die dringend aan restauratie toe zijn. Van het totale subsidiebedrag komt bijna 2,2 miljoen in Leiden terecht.

De Pieterskerk krijgt een bedrag van 1.761.498 euro voor de restauratie van de kerk. De Hooglandse Kerk ontvangt 423.931 euro.

In totaal is 29,6 miljoen euro beschikbaar, waarvoor 27 aanvragen zijn ingediend. 24 Aanvragen zijn gehonoreerd. Belangrijke criteria daarbij zijn de stedenbouwkundige waarde van het object, de wijze waarop het publiek er kennis van kan nemen en de betekenis van het investeringseffect van de restauratie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×