Vrijplaats Anita ontruimd

Vanmorgen om 10.00 uur heeft de politie het gekraakte pand aan de Breestraat 19 ontruimd. De ontruiming is volgens de politie soepel verlopen. Om 10.30 uur was het pand leeg. De krakers kondigden eind vorige week een nieuwe kraakactie aan als de Vrijplaats aan de Breestraat ontruimd zou worden. Welk pand ze op het oog hebben is niet bekend.

De krakers waren al een paar dagen op de hoogte van de op handen zijnde ontruiming. Toen de politie en een deurwaarder zich vanmorgen bij het pand meldden, zijn ze zonder weerstand te bieden per bakfiets vertrokken.

Woordvoerster Anne van de Vrijplaats bevestigt dat er binnenkort een nieuwe vrijplaats wordt opgericht. Begin januari nemen de krakers hun intrek in een ‘groot pand dat al lange tijd leegstaat’. Het nieuwe onderkomen gaat Vrijplaats Candy heten.

Leiden anita


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×