Krakers blijven aan Breestraat 19

Zo’n 100 mensen hebben, volgens de krakers van het pand, donderdagavond de Culturele Vrijplaats Anita bezocht tijdens de allereerste ‘Donderdag Hakdag’. Donderdag Hakdag is een feest waar jongeren goedkoop een avond kunnen dansen, drinken en praten. ‘Anita’ wil voortaan elke donderdagavond zo’n feest geven. Komende zondag is de Vrijplaats open vanaf 16:00 en kan men er een hapje eten, iets warms drinken en een muziekje luisteren. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De ontruimingstermijn voor de Culturele Vrijplaats Anita is vandaag verlopen. Dat betekent dat de eigenaar van het pand, de Leidse Welzijnsoraganisatie LWO, vanaf nu opdracht kan geven aan de politie om het gekraakte pand te ontruimen.

“Totdat wij van de gemeente een garantie hebben dat Breestraat 19 weer plaats gaat bieden aan laagdrempelige publieke activiteiten – en niet aan bijvoorbeeld luxe yuppen-woningen of aan de zoveelste dure winkel – gaan wij hier niet weg”, aldus Anita in een persverklaring.

Leiden anita


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×