Fietsenstalling wordt niet aangepast

De steile hellingbaan van de nieuwe fietsenstalling bij het station wordt niet aangepast. Wethouder Hillebrand zei dat donderdagavond desgevraagd. Hillebrand wil juist helemaal geen ingang voor fietsers bij de vooringang van het station. Fietsers moeten als het aan Hillebrand ligt uitsluitend gebruik maken van de ingang aan de kant van het Schuttersveld.

Over een aantal jaren gaat ook de RijnGouweLijn over het Stationslein en de Stationsweg rijden. Het is dan te gevaarlijk als ook fietsers diezelfde route kiezen, aldus Hillebrand.

De Leidse afdeling van de fietsersbond heeft onlangs een zwartboek met klachten over de nieuwe stalling bij de gemeente ingediend. In een gesprek dat de fietsersbond afgelopen dinsdag had met de gemeente, werd een aanpassing van de ingang aan de kant van de voorzijde van het station toegezegd. Hillebrand komt daar nu dus op terug. “De ambtenaar die dat beloofd heeft, krijgt daar ook nog wel wat over te horen”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×