Vreugdevuren in Leiden-Noord. Op de Marnixstraat werd het grootste vuur dit jaar volgens plan in een vlikobak gestookt (foto's: Chris de Waard).

Oud & Nieuw in Leiden-Noord relatief rustig verlopen

Het lijkt erop dat de jaarwisseling in Leiden-Noord redelijk rustig is verlopen. In de Marnixstraat, al sinds jaar en dag een beruchte straat tijdens de Oud & Nieuwviering, bleef de schade beperkt tot een paar kapotte ruiten van bushokjes en enkele plastic vuilcontainers die in vreugdevuren werden gegooid. Ook brandde een caravan helemaal uit. De politie hield zichtbaar en in burger een oogje in het zeil. De sfeer rond de Willem de Zwijgerlaan was over het algemeen gemoedelijk.

Om 01:00 uur hebben politie en brandweer een groot vreugdevuur in de Sumatrastraat uitgemaakt. Het ging om een locatie waar geen beheersplek was ingericht. Het vreugdevuur hinderde de doorgang voor het verkeer en bracht flinke schade toe aan het wegdek. Een groot aantal agenten en twee politiehonden waren nodig om de brandweer in de gelegenheid te stellen om het vuur te blussen. De politie werd bekogeld met flessen en vuurwerk. Toen het vuur uit was en brandweer en politie de Sumatrastraat verlieten, werd het rustiger en is het vuur niet weer aangemaakt.

Ook tegen 01:00 uur werd gemeld dat op de Koningstraat een man inbrak in een auto. De politie trof een man aan die bezig was met de bedrading van een personenauto waarvan een portierraampje was ingeslagen. De 19-jarige Leidenaar is aangehouden. Behalve de poging om de auto te stelen, krijgt de man ook proces-verbaal voor belediging van de agenten die hem aanhielden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×