Leiden kiest opnieuw voor burgemeestersreferendum

Gisteravond heeft de Leidse gemeenteraad in een extra raadsvergadering de nieuwe burgemeestersprocedure vastgesteld. Dit was nodig omdat minister Remkes eind december de vorige Leidse voordracht niet accepteerde. Leiden gaat ook bij deze herkansing voor het burgemeestersreferendum. Zoals verwacht stemden de VVD, het CDA en de ChristenUnie tegen het referendum. De overige partijen zijn voor.

Het burgemeestersprofiel en de samenstelling van de vertrouwenscommissie blijven ongewijzigd. Wel heeft de raad de verordening op de vertrouwenscommissie voor de burgemeestersbenoeming aangepast, waardoor het mogelijk wordt om de gemeenteraad tussentijds te informeren over het verloop van de procedure.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×