Bende autodieven opgepakt

De polite heeft zaterdagnacht op de Lorentzkade in Leiden een groep van vijf autodieven aangehouden. Eén van hen, een 28-jarige man uit Leiden, is in ieder geval ook betrokken bij een aantal andere autodiefstallen in Leiden en Leiderdorp. Ook stak hij vrijdagavond op de Rusthofflaan in Sassenheim een gestolen auto in brand. Daarbij raakte ook een tweede auto beschadigd. De politie denkt dat de man deze auto een week eerder zelf heeft gestolen op het Essenplein in Sassenheim.

De politie zag zaterdagnacht een auto met hoge snelheid over de Lammenschansweg rijden. Navraag leerde dat het voertuig als gestolen gesignaleerd stond. De auto werd in Vianen ontvreemd. De politie heeft de inzittenden van de auto op de Lorentzkade aangehouden. Uit de verhoren kwam al snel naar voren dat de 28-jarige Leidenaar ook betrokken was bij een aantal andere autodiefstallen.

De vijf aangehouden personen zijn een 18-jarige Leiderdorper, twee Leidse vrouwen van 17 en 18 jaar en twee Leidenaren van 19 en 28 jaar.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×