PvdA bezoekt Stevenshof

Afgelopen vrijdag heeft de PvdA Leiden een bezoek gebracht aan het Alexandrine Tinneplein in de Stevenshof. Rond dat plein waren tijdens de jaarwisseling ernstige rellen en de PvdA wilde zelf van de omwonenden en ondernemers horen welke problemen er volgens hen zijn en welke oplossingen de bewoners willen. Vooral een tekort aan voorzieningen voor de jeugd is volgens de Wijkraad Stevenshof een probleem. Binnenkort wil de PvdA de problemen in de gemeenteraad bespreken.

Om overlast in de toekomst te voorkomen zijn inmiddels verschillende maatregelen getroffen. De Leidse Welzijnsorganisatie zet een jongerenwerker in en woningcorporatie Portaal heeft een aantal veiligheidsmaatregelen genomen zoals het plaatsen van camera’s in de portieken van een aantal flatwoningen.

De Wijkraad pleit voor meer voorzieningen voor jongeren. De Stevenshof is de wijk met de meeste jeugd en de minste voorzieningen van heel Leiden. Ook willen bewoners en ondernemers dat ouders meer toezicht op hun kinderen houden. Die hebben nu vaak geen idee wat hun kinderen uitspoken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×