D66: Geluidshinder Schiphol mag niet toenemen

In een open brief aan staatssecretaris Schultz van Haegen spreekt D66 haar ernstige zorgen uit over de tijdelijke versoepeling van de normen voor geluidshinder in de Leidse regio. De brief is ondertekend door D66-bestuurders in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Onlangs heeft Schultz besloten om per 1 januari 2003 de normen voor geluidshinder in onze regio te versoepelen totdat de vijfde baan van Schiphol volledig in gebruik genomen is. D66 is bang dat van de versoepeling een precedentwerking uitgaat.

“Al jaren pleit D66 voor extra meetpunten voor geluidshinder in ons gebied. Nu er sprake is van het oprekken van de normen zijn deze harder nodig dan ooit,” aldus D66. De partij wil dat op basis van cijfers en feiten wordt aangetoond dat de toename van de hinder niet structureel wordt. “Onder geen beding mag de tijdelijke versoepeling leiden tot een (sluipenderwijs) permanente ruimere norm voor geluidsoverlast”.

Met de inwerkingtreding van de Luchtvaartwet is de handhaving van geluidshinder binnen de zogenaamde 35 Ke-zone strenger geworden. In gebieden die net buiten deze zone liggen, wordt echter veel minder streng opgetreden om geluidshinder tegen te gaan. Voor de Leidse regio, die net buiten dat gebied ligt, maar wel veel overlast ondervindt, is de situatie met deze Luchtvaartwet verslechterd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×