Colorful Radio en ID&T op Leidse kabel

Vanaf 29 januari kunnen abonnees van Casema in de Leidse regio en in de Bollenstreek luisteren naar twee nieuwe radiozenders. Op advies van de Programmaraden Leiden e.o en Bollenstreek worden Colorful Radio en ID&T Radio doorgegeven. Daarnaast wisselen enkele radiozenders, waaronder Classic FM en Yorin FM, van frequentie. De Programmaraden hebben Colorful Radio in de plaats van France Culture Europe (95,9 MHz) geadviseerd. France Culture Europe komt daardoor te vervallen.

Door de ingebruikname van een nieuw ontvangstation kunnen alle lokale omroepen in Leiden e.o en de Bollenstreek op één frequentie worden doorgegeven. Dit houdt in dat de lokale omroepen van Noordwijk, Leiderdorp, Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg naar frequentie 88,1 MHz verhuizen. In deze gemeenten verdwijnt de radiozender Holland Centraal uit het pakket.

De herindeling van de lokale omroepen heeft tot gevolg dat één frequentie in het radiopakket van de Bollenstreek en Leiden e.o. vrijkomt. Op die plek zal ID&T Radio worden doorgegeven (op 103,8 MHz).

Naast bovenstaande wijzigingen is er een aantal radiozenders die van frequentie verhuizen om de juiste mono/ stereo verdeling te verkrijgen. BBC Radio 2 verhuist naar 100.4 MHz, Classic FM naar 101,5 MHz, Yorin FM naar 92,5 MHz en de Tweede Kamerlijn naar 87,6 MHz.

De actuele zenderindeling staat op www.casema.nl en op teletekstpagina 430 van het Casema Service Kanaal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×