Jeroen van Dijke toont vorm in Uden

De vierde cross in het nationale circuit was de Profilecross in Uden. Op de zware omloop in Oost-Brabant bewees Jeroen van Dijke dat zijn vormpeil stijgende is in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap, dat op 2 maart in Harderwijk plaatsvindt. Van Dijke gaf als 12e iets meer dan een minuut toe op winnaar Onesphore Nkumzimana uit Burundi en beste Nederlander Koen Raeymakers. In totaal waren er slechts vier landgenoten voor hem te vinden in de uitslag. Jeroen van Dijke probeert met de crosswedstrijden in de winter een goede basis te leggen voor zijn favoriete onderdeel, de 3000 meter steeple in de zomer.

Tweede Leidse atleet in de mannenrace was Tim Brouwer de Koning op een 32e plaats, op 3 plaatsen gevolgd door Edgard Creemers. Bij de dames leverde Claartje Raedts een prima prestatie door als 5e Nederlandse atlete op een 9e plaats te eindigen.

Zoals verwacht eindigden de dames van Leiden Atletiek in de achterhoede bij de Europacup Cross voor clubteams. In het Spaanse Jaén trad een enigzins verzwakte ploeg aan tegen sterke Europese teams. Alleen Miranda Boonstra, die in Nederland dicht tegen de top aan zit, wist zich met een 28e plaats staande te houden in het topveld. Van de onervaren Anneke de Wolff, Sabine Gorter en Annemieke Peet mocht niet verwacht worden dat ze op dit niveau meekonden. Anneke en Sabine eindigden op een 42e en 45e plaats en Annemieke haalde de eindstreep niet. In het ploegenklassement werden de dames van Leiden Atletiek daarmee 11e.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×