Verdachten steekpartij Rijnsburg voorgeleid

De Politie Hollands Midden heeft afgelopen dinsdag vier Leidenaren aangehouden. Het viertal, twee mannen van 21 en 22 jaar en twee vrouwen van 17 en 18 jaar, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij in Rijnsburg op vrijdag 6 december 2002. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend gemaakt. De politie kon de vier verdachten mede naar aanleiding van een getuigenoproep in het programma ‘Opsporing Verzocht’ aanhouden.

Een 38-jarige Rijnsburger werd die avond in de borst gestoken bij een woning aan de Langevaart toen hij de vier jongeren op een scooter aansprak over het weghalen van een beeld uit de tuin van de buurman. De Rijnsburger werd na de steekpartij gewond achtergelaten in de tuin van de woning. Het slachtoffer is ter behandeling voor enige tijd opgenomen geweest in het ziekenhuis.

De verdachten van de steekpartij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Drie van de vier verdachten zijn in bewaring gesteld. De 18-jarige vrouw uit Leiden is naar huis gestuurd omdat zij niets met de daadwerkelijke steekpartij te maken heeft gehad.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×