Leidse politiek wil bezoek bij jarige 100-plussers handhaven

Het collegebesluit om niet meer op bezoek te gaan bij inwoners van Leiden die de gedenkwaardige leeftijd van 100 jaar bereiken is niet bij alle fracties even goed gevallen. Fractievoorzitters Bleijie (CDA), Day (SP) en De Coo (LWG/De Groenen) zijn boos over het besluit. Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden wilde er zelfs schriftelijke vragen over stellen aan het college.

Overigens komt de burgemeester nog wel op bezoek bij kroonjaren (100, 105, 110 jaar). Maar, zo vinden de fractievoorziters in meerderheid: “Dit kan echt niet!”. Desnoods moet er dan maar een gemeenteraadslid op bezoek. “Dat past ook in het duale bestel.”

Sloos vertelt nog een aardige anecdote over één van de bezoekjes: “Een vrouwelijke wethouder was op bezoek geweest bij een honderdjarige. Later zei de jarige tegen de familie dat het erg leuk was dat de mooie blonde dochter van de burgemeester op bezoek geweest was en dat werd zeer gewaardeerd door de eeuweling.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×