Stinzenplanten, bekijken en beleven

Vanaf aanstaande zondag, 14.00 uur, is de nieuwe tentoonstelling over stinzenplanten in bezoekerscentrum Koetshuis de Leidse Hout te zien. Stinzenplanten, zoals het sneeuwklokje en andere voorjaarsbloeiers, komen op sommige plaatsen in de omgeving massaal voor. Een bezoekje aan de tentoonstelling kan zondag 16 februari gecombineerd worden met een ‘Stinzenplanten-wandeling’ in Oud-Poelgeest. De tentoonstelling is nog te zien tot en met eind april.

Stinzenplanten zijn ooit geplant door mensen en zijn vervolgens helemaal ‘ingeburgerd’ op die plekken. De tentoonstelling laat zien waar de stinzenplanten vandaan komen, waar ze gevonden kunnen worden en welke soorten er zijn. Zondag 16 februari wordt er extra toelichting gegeven op de tentoonstelling en zijn er speciale activiteiten.

Ook kan er gewandeld worden in Oud-Poelgeest om daar de sneeuwklokjes te bewonderen. Deze wandeling start om 14.00 uur bij het hek van landgoed Oud-Poelgeest. Vanaf het Koetshuis is het vijf minuten lopen naar het startpunt. Om een combinatie-uitje mogelijk te maken is het Koetshuis langer open, namelijk van 13.30 tot 16.30 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×