Verdachte van hypotheekfraude voor de rechter

Het Interregionaal Fraudeteam van de politiekorpsen Haaglanden en Hollands Midden heeft, onder leiding van het openbaar ministerie in Den Haag en in samenwerking met de FIOD/ECD en politie Haaglanden, een grootschalig onderzoek naar hypotheekfraude afgerond. Dinsdag zal de 29-jarige hoofdverdachte, een man uit Noordwijk, zich moeten verantwoorden voor de rechtbank in Den Haag. De man wordt ervan verdacht via zogenoemde ‘katvangers’ met valse werkgeversverklaringen, valse loonstrookjes en te hoge taxatierapporten hoge hypotheken van verschillende banken te hebben verkregen. Hij zou leiding hebben gegeven aan een criminele organisatie. Later dit jaar zal nog een twintigtal verdachten zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Met de hypotheken kochten de verdachten panden die zij weer verhuurden of binnen de organisatie voor hogere prijzen doorverkochten. Ook kregen zij extra hypotheek voor zogenaamde verbouwingen, waarbij ze gebruikmaakten van valse verbouwingsnota’s. De verdachten kochten op deze wijze panden in onder meer Den Haag, Noordwijk, Voorhout, Voorburg en Rotterdam. Op verstrekte hypotheken losten zij echter niets af, waardoor de bank moest overgaan tot verkoop van het pand.

Ook had de hoofdverdachte een aantal zogenoemde plof-BV’s: bedrijven waarvoor hij geen administratie bijhield en waarvan hij de crediteuren niet betaalde. Uiteindelijk werd voor de bedrijven faillissement aangevraagd. Ook voor deze zaak moet de verdachte zich dinsdag verantwoorden. Hem wordt in deze zaak faillissementsfraude ten laste gelegd.

Het Interregionaal Fraudeteam Haaglanden – Hollands Midden heeft samen met de andere partijen ongeveer een half jaar aan de zaak gewerkt.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×