Leefbaar Leiden zet zich in voor fusie voetbalclubs

2

Naar aanleiding van het mislukken van de fusie tussen drie Leidse voetbalclubs aan de Boshuizerkade, L.F.C., Leidse Boys en V.N.A., gaat Leefbaar Leiden bemiddelen om de gesprekken weer vlot te trekken. De voorzitter van de fractie Leefbaar Leiden, Daan Sloos: “De fusie is absoluut noodzakelijk voor het voortbestaan van de drie clubs. Er moet op korte termijn een vrijwillige fusie tot stand komen anders zou het College van Burgemeester en Wethouders wel eens tot een gedwongen fusie kunnen overgaan”.

De fusiegesprekken mislukten, toen de leden van L.F.C. niet instemden met de voorstellen. Een nieuwe naam bleek het grootste struikelblok.

Delen

2 reacties

  1. beste lezers van sleutelstad.nl het is niet dat Lfc struikelde over de naam, maar Leidsche Boys. Lfc is al vanaf het begin een voorstander geweest om te fuseren. Lfc heeft Leidsche Boys verschillende gelijk gekregen zoals de clubkleuren(rood en wit), kantinebeheer etc etc. Alleen de naam is voor Lfc niet acceptabel het is heel simpel als je een fusie aangaat neem je een nieuwe naam en geen oude naam waarbij je twee letters toevoegd en zegd dat het de beste waar je mee naar buiten kan komen. (LEIDSCHE BOYS lv) in de leidsche volkmond zullen de twee bijgevoegde letters binnen enkele weken verdwijnen en is LB als enige over terwijl Lfc al 96 jaar bestaat en veel hoger heeft gevoetbalt dan de andere fusiepartners. Daarom stel ik voor doe een prijsvraag degene met de beste naam voor de nieuwe fusieclub wint een prijs. ik doe alvast een suggestie SC Boshuizer

  2. Fusie Boshuizerkade (deel ??) Allereerst wil ik zeggen dat het niet terecht is, dat in de pers steeds maar naar voren komt dat de zwarte piet voor het afketsen van de fusie bij LFC ligt. Leidsche Boys is een vereniging waar niemand van de Boshuizerkade met tegenzin naar toe gaat. Maar voor wat de fusie betreft: Leidsche Boys krijgt op alle punten zijn zin en wil dit ook perse v.w.b. de naam. Iedereen is er van overtuigd dat een fusie noodzaak is. Dat LFC dan de 100 jaar net niet haalt is jammer, maar het zij zo. Uit het commentaar van dhr Neuteboom op de side van het LD blijkt al dat het een eenzijdig verhaal is: “Wij zijn groter,wij hoeven niet te luisteren”! Het lijkt er sterk op dat Leidsche Boys wil dat VNA en LFC zich opheffen en dan opgaan in Leidsche Boys. Maar dat is geen fusie en hierom werd er ook gezegd dat het meer lijkt op “landjepik”. Je moet je dan toch afvragen of dit wel een partner is die daadwerkelijk wil fuseren om meer dan alleen het terrein. Houd dit niet in dat de zogenaamde ”vreemden” zo weggewerkt zijn”? Ze moeten beseffen dat de emoties bij de ouderen van VNA en LFC( niet spelende leden en donateurs,toch nog een aanzienlijk aantal die het niet verdienen om te geschoffeerd te worden, mijnheer Visser(LD)!!)net zo groot zijn als die bij degenen die Leidsche Boys of VNA een warm hart toedragen. Een fusie gaat nu eenmaal gepaard met een afscheid van de verschillende clubverledens en -culturen. In de eerste LFC-vergadering(waarin het bestuur groen licht kreeg om te onderhandelen) is duidelijk naar voren gebracht dat er bij een nieuwe club een nieuwe naam hoort. Dat zelfs “mr. LFC” Flip Massaar het hiermee eens was, wil toch wel iets zeggen. Het voornemen van de politiek om te proberen te bemiddelen is in deze een juiste. Dit was ook een voorstel in de LFC-vergadering van 12 februari j.l.. Rest mij de nieuwe fusieclub GHC ( Sleutels en VCL) te feliciteren met hun uitstekende naam en veel succes toe te wensen voor de toekomst. Zij hebben laten zien dat er bij een fusie meer partners zijn en dat die allen inbreng hebben in de nieuw te vormen vereniging. Het uitschrijven van een wedstrijd voor een nieuwe naam was een meer dan uitstekend idee. Ger

Je bent nu offline