Harry Groen neemt alvast een Korenwijntje op de goede afloop.

Groen: "Geen moment getwijfeld"

Harry Groen heeft geen moment getwijfeld over zijn hernieuwde gooi naar het hoogste Leidse ambt. De omstreden kandidaat is volgens zijn tegenstanders op voorhand kansloos vanwege zijn declaratiegedrag. Dat zou dus een makkie moeten worden voor zijn tegenstander Henri Lenferink. Of toch niet? De voltallige vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de Leidse gemeenteraad, van links tot rechts, hebben hem immers ook al twee keer hun volledige vertrouwen gegeven. In uitvoerige gesprekken op geheime locaties in Amsterdam en Bergambacht werden beide kandidaten flink doorgezaagd.

Aan het eind van de eerste burgemeestersprocedure had de vertrouwenscommissie een groot probleem. Hoewel er was besloten om de burgers van Leiden uit de twee overgebleven kandidaten de beste te kiezen, bleek er slechts één geschikte kandidaat. “Harry Groen stak echt met kop en schouders boven de overige kandidaten uit,” aldus de vertrouwenscommissie toen. “Als we nu toch een referendum zouden houden, waarin Groen het zou moeten opnemen tegen de nummer twee, dan zouden we echt de joker inzetten,” verklaarde CDA-fractievoorzitter Wim Bleijie destijds.

“Dat was dit keer wel anders”, zegt Conny Broeyer, de voorzitter van de vertrouwenscommissie. Na de gesprekken hadden we niet twee, maar drie geschikte kandidaten, die allemaal perfect pasten in het profiel dat vooraf was opgesteld door de gemeenteraad.

De komende drie weken gaan beide burgemeesterskandidaten op campagne. 11 Maart kan Leiden zich uitspreken voor één van hen en zal blijken in wie de Leidse burgers het meeste vertrouwen hebben. Of welke slogan het lekkerste bekt: “Groen moet je doen” of “Lenferink is ook een bink.”

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×