Meer dan 200 boetes bij controles

De politie heeft woensdagmiddag en avond op diverse locaties in Leiden verkeerscontroles gehouden. Op de Haagse Schouw, de Doctor Lelylaan en de Plesmanlaan werd tegen een flink aantal bromfietsers proces-verbaal opgemaakt. O.a. 7 x voor het niet dragen van een helm, 1 x voor het rijden onder de 16 jaar, 8 x voor een te hoog vermogen, 6 x voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, 3 x voor slecht werkende remmen en 1 x voor het niet verzekerd zijn.

Ook auto’s werden gecontroleerd. Dat resulteerde in 15 boetes voor het niet dragen van een autogordel, 4 x voor het niet handsfree bellen, 1 x voor het niet hebben van een kentekenplaat op een aanhangwagen, 1 x voor een verlopen APK, 3 x voor het onterecht voeren van oranje platen, 14 x voor defecte verlichting en 3 x voor het niet stoppen voor rood licht.

Snelheidscontroles gehouden op de Haagse Schouw waarbij 1926 passanten gecontroleerd werden. 106 Processen-verbaal werden opgemaakt voor te hard rijden, waarbij de hoogst gemeten snelheid 88 km/u was. Op de Doctor Lelylaan werden 1360 passanten gecontroleerd waarbij 50 processen-verbaal werden opgemaakt en de hoogste snelheid 75 km/u was.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×