Leny van der Plas snelste in Leiden

Een aantal jaren na de laatste editie van de Stadsbankcross, zijn de Leidse Roadrunners terug als organisator in het Zorg & Zekerheidcircuit. Onder de naam Roadrunnersloop werd rondom sportpark “De Vliet” de 4e loop van dit regionale circuit gelopen. Op de kortste afstand was de Katwijkse Leny van der Plas wederom de snelste bij de dames. De Nederlands kampioene bij de 50-ers bleef met 19.49 over de 5 kilometer haar concurrenten bijna een minuut voor. Bij de mannen haalde Vincent Los het podium. Achter Hans van Beek uit Boskoop en Delftenaar Frank Wiegman werd de Rijnsburger van Leiden Atletiek derde.

Op de 10 kilometer kwam Edgard Creemers 5 seconden tekort om zijn derde zege op rij te boeken. Hans Wubben van AAV’36 uit Alphen aan de Rijn was met 32.07 de snelste. Een derde plaats was er voor Sylvia de Vries met een tijd van 41.54. Zij moest echter wel minuten toegeven op Linda van Wely van Phanos uit Amsterdam en ex-Leiden Atletieker Monique Bruins uit Den Haag.

Op de langste afstand was het ook een 50+ veteraan van Leiden Atletiek die het podium mocht beklimmen. Henk van Velzen uit Warmond testte op de 15 kilometer zijn vorm voor het NK Cross volgend weekend in Harderwijk. Met 53.24 werd hij derde achter Mijdrechter Michael Woerden en de Wassenaarse triathleet Pablo Tejera Cuesta. Ben Kerkvliet en Paul Barnhoorn waren als nummers 5 en 6 op die afstand de besten bij de veteranen 40+.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×